Met trots presenteren wij de nieuwe beroepsprofielen

Vanaf begin 2018, is er op plezierige wijze met ontwikkelteams van hartfunctielaboranten, cardiologen, specialistisch verpleegkundigen en studenten in opleiding samengewerkt. Wij hebben met hen vastgesteld hoe de bekwaamheid van algemeen hartfunctielaborant, holteranalist en echocardiografist zich heeft ontwikkeld en welke richting deze beroepen opgaan..

07-01-2022 Lees verder

Uit de pen van Trinette Steenhuis, kindercardioloog WKZ

Het is donderdagochtend 31 januari 2019 en ik ben al vroeg onderweg naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Nog even mijn verhaal over de foetale beeldvorming van de Tetralogie van Fallot op een reserve memory stick zetten, je weet maar nooit. Daarna snel.

26-02-2019 Lees verder

Uit de pen van erelid Jacqueline Bakker

Het ontstaan van de Hartfunctieopleiding Als hoofd van de hartfunctieafdeling van het St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein in 1975, had ik geconstateerd dat er voor de hartfunctielaboranten géén enkele opleiding was, zowel Regionaal als Landelijk. Per ziekenhuis werden soms enkele lessen gegeven over ECG en.

29-05-2018 Lees verder

Uit de pen van Theo Voskuil

Als kersverse voorzitter van de visitatiecommissie wil ik me even voorstellen: Nadat ik in 1981 mijn diploma als verpleegkundige haalde, ben ik gaan werken op een gecombineerde IC/CCU afdeling. Hier is mijn voorliefde voor de cardiologie geboren. Na 5 vijf jaar ben ik overgestapt.

21-11-2017 Lees verder

Ter introductie, de nieuwe voorzitter van de SBHFL

Mijn naam is Roderick Scherptong en vanaf 1 januari 2017 heb ik Harriëtte Verwey opgevolgd in haar functie als voorzitter van de SBHFL. De stichting bestaat sinds 1999 en heeft zich vanaf het begin ingezet voor kwalitatief goed opgeleide hartfunctielaboranten. Uit de praktijk.

24-08-2017 Lees verder

Uit de pen van Anton Waegemakers

De pen heb ik gekregen van Anja Folkers, die als gedetacheerd echo laborant ons kwam ondersteunen in het MC Zuiderzee ziekenhuis te Lelystad.  Mijn naam is Anton Waegemakers, cardio fysiologisch laborant met als specialisatie Cardio implantaten. Op 1 januari 1976 ben ik in.

09-01-2017 Lees verder