VAKBOND

Voor vakbondszaken zal de NHV zich per 1 januari 2016 aansluiten bij NU’91. Zij zullen vanaf deze datum onze collectieve belangen gaan behartigen.

NU’91 is een organisatie die de belangen van diverse beroepsgroepen vertegenwoordigd. In eerste instantie waren dit vooral verpleegkundigen. In de loop der tijd zijn hier echter steeds meer andere medische disciplines aan toegevoegd. De verwachting is dan ook dat dit een doorzettende trend zal zijn.

De visie van NU’91 is helder, zij willen zich sterk inzetten, overal waar mogelijk, voor de professionalisering en zeker ook de zelfstandigheid van de gezondheidszorgers. Bij NU’91 staat niet alléén de collectieve belangenbehartiging centraal, maar ook de beroepsinhoudelijke zaken. Beeldvorming, waardering en kwaliteit van onderwijs/nascholing zijn een aantal kernwaardes die NU’91, in de behartiging van de belangen, hoog in het vaandel heeft staan.

Belangrijk om te weten is dat NU’91 niet alleen onze collectieve belangen behartigt maar ook individuele belangen. NU’91 beschikt bijvoorbeeld over een uitgebreide juridische afdeling. Voor individuele belangenbehartiging moet je wel lid zijn van NU’91. Leden van de NHV kunnen zich nú al aanmelden voor een duo-lidmaatschap en op die manier korting krijgen op de contributie van NU’91.

Voor meer informatie over NU’91 én het DUO lidmaatschap, download de flyer  en bezoek de website www.nu91.nl.

NU'91 en NHV felicitatie

Foto: Nieko Nierop, voorzitter NHV en mevr. drs. M.J. Kempff, voorzitter NU’91

Feestelijk taartje

Er is getekend, samenwerking per 01-01-2016