Gezocht – enthousiaste collega’s voor ons team SOP Ergometrie

Beste collega Hartfunctielaboranten, Wellicht hebben de meeste van jullie al een NHV-visitatie meegemaakt. Zo ja, dan zijn jullie vast helemaal op de hoogte van de SOP-richtlijnen (Standard Operating Procedure) SOP-richtlijnen? Wat zijn dat? En waarom? ……  Lees verder

21-06-2022 Lees verder

Bericht van SBHFL

Beste hartfunctielaboranten, Zoals jullie weten is het nieuwe registratiesysteem van de SBHFL sinds het eerste kwartaal van 2021 functioneel. Veel laboranten zijn inmiddels al met hun persoonlijk profiel gemigreerd naar het nieuwe systeem. Lees verder in bijgevoegd document Bericht voor hfl SBHFL 2022

28-03-2022 Lees verder

Hogeschool Inholland geaccrediteerd door de SBHFL

Wil je in 10 maanden worden opgeleid tot echocardiografist dan is onze post-hbo opleiding wat voor jou! In het werkveld zijn grote tekorten en onze opleiding is nu in staat om een structurele bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg in Nederland. De sterke punten van.

11-10-2021 Lees verder

Juni 2021 nieuw: Holteronderzoek/Ambulante ECG monitoring SOP

Met grote inspanning van het herschrijven Holteronderzoek/Ambulante ECG monitoring SOP, door Barbara Németh, lid van de NHV visitatiecommissie, is de nieuwe SOP onlangs online gegaan. Het NHV bestuur dankt Barbara voor haar enorme inzet ! De nieuwe benaming Holter is geworden Ambulante ECG-monitoring Afkorting SOP =.

03-06-2021 Lees verder

Normendocument

Gedurende de laatste drie jaar hebben cardiologen, stakeholders, hartfunctielaboranten en diverse werkgroepen normendocumenten geschreven. Het doel van het normendocument van de NHV is een gedragen blauwdruk te ontwikkelen waarmee het mogelijk is om op eenduidige en effectieve wijze de kwaliteit van hartfunctieonderzoek te ondersteunen. Dat.

03-06-2021 Lees verder

Met trots presenteren wij de nieuwe beroepsprofielen

Vanaf begin 2018, is er op plezierige wijze met ontwikkelteams van hartfunctielaboranten, cardiologen, specialistisch verpleegkundigen en studenten in opleiding samengewerkt. Wij hebben met hen vastgesteld hoe de bekwaamheid van algemeen hartfunctielaborant, holteranalist en echocardiografist zich heeft ontwikkeld en welke richting deze beroepen opgaan..

03-06-2021 Lees verder