Op donderdag 30 september heeft het 3M webinar “ Small choices- Big impacts” over ECG elektroden plaatsgevonden. We mochten ons verheugen op een groot aantal NHV leden en overige belangstellenden.

Tijdens het webinar kwamen de verschillende soorten 3M ECG elektroden en hun toepassing en kenmerken aan de orde. Ook werd er uitgebreid stil gestaan bij de huidvoorbereiding van zowel baby’s als volwassenen, en het voorkomen van valse alarmen.

Naar aanleiding van het webinar kregen we het verzoek om een overzicht te delen met de 3M elektroden en hun kenmerken/toepassing. Zie hieronder de link naar onze website

Ook over het ontharen met een chirurgische tondeuze kwam een aantal vragen binnen. 3M heeft 2 soorten chirurgische Clippers, een met beweegbare scheerkop, en een met een vaste scheerkop. Beiden soorten zijn dusdanig ontworpen dat het snijdend deel van het mesje niet in contact komt met de huid van de patiënt, wat het risico op wondjes minimaliseert en helpt het risico op infecties te verminderen.

Voor meer informatie of overige vragen kunt u altijd contact opnemen.

Else Boss | Clinical Specialist
3M Medical Solutions Division, Health Care Business Group
Email: eboss@mmm.com