Post-bachelors

Sinds augustus 2021 biedt LOI Hogeschool vier nieuwe post-bacheloropleidingen aan die gevolgd kunnen worden door professionals die al minimaal een hbo-opleiding binnen het cardiovasculaire domein hebben afgerond en zich verder willen specialiseren.  Het betreffen de volgende opleidingen:

-Post-bachelor Echocardiografie – https://www.loi.nl/n-5296-post-bachelor-echocardiografie
-Post-bachelor Hartkatheterisatie – https://www.loi.nl/n-5294-post-bachelor-hartkatheterisatie
-Post-bachelor Ambulante ECG monitoring (voorheen Holteranalyse) – https://www.loi.nl/n-5297-post-bachelor-ambulante-ecg-monitoring
-Post-bachelor Cardio-implantaten – https://www.loi.nl/n-5295-post-bachelor-cardio-implantaten

De inhoud van de post-bachelors is samengesteld uit verschillende onderdelen van de specialisatiefase binnen de volledige bacheloropleiding Hartfunctielaborant en bestaat uit:

Theorie-modules, met een afrondend schriftelijk examen.
Praktijkopdrachten, uit te voeren op de werkplek
Praktijkexamen
De opleidingsduur is 10 maanden. Om één van deze post-bachelor opleidingen te kunnen volgen, moet je werkzaam zijn bij een door de SBHFL geaccrediteerd opleidingsziekenhuis.

Na het succesvol afronden van alle modules, ontvangen studenten namens LOI Hogeschool een post-bachelor diploma voor deze opleiding. Dit is geen geaccrediteerd hbo-getuigschrift, maar het geeft wel toegang tot registratie in het beroepsregister van de SBHFL.