Uit de pen van Theo Voskuil

Als kersverse voorzitter van de visitatiecommissie wil ik me even voorstellen: Nadat ik in 1981 mijn diploma als verpleegkundige haalde, ben ik gaan werken op een gecombineerde IC/CCU afdeling. Hier is mijn voorliefde voor de cardiologie geboren. Na 5 vijf jaar ben ik overgestapt.

21-11-2017 Lees verder

Ter introductie, de nieuwe voorzitter van de SBHFL

Mijn naam is Roderick Scherptong en vanaf 1 januari 2017 heb ik Harriëtte Verwey opgevolgd in haar functie als voorzitter van de SBHFL. De stichting bestaat sinds 1999 en heeft zich vanaf het begin ingezet voor kwalitatief goed opgeleide hartfunctielaboranten. Uit de praktijk.

24-08-2017 Lees verder

Uit de pen van Anton Waegemakers

De pen heb ik gekregen van Anja Folkers, die als gedetacheerd echo laborant ons kwam ondersteunen in het MC Zuiderzee ziekenhuis te Lelystad.  Mijn naam is Anton Waegemakers, cardio fysiologisch laborant met als specialisatie Cardio implantaten. Op 1 januari 1976 ben ik in.

09-01-2017 Lees verder

Uit de pen van Anja Folkers

Corrie Huls heeft mij gevraagd de pen van haar over te nemen. Laat ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Anja Folkers. In 1980 ben ik gaan werken op de Hart/Longfunctie-afdeling van het toenmalige Diakonessenhuis te Groningen. Daar ben ik opgeleid tot echocardiografiste..

08-09-2016 Lees verder

Uit de pen van Corrie Huls

Nadat ik had toegezegd om de Pen voor de NHV nieuwbrief te schrijven, ben ik eerst enige tijd gaan brainstormen  waarover ik wil gaan schrijven. Graag zou ik stil willen staan bij de enorme ontwikkeling van het beroep hartfunctielaborant en de hartfunctieafdeling. Mijn naam.

20-06-2016 Lees verder

Uit de pen van Tineke Ottens

Ontwikkeling van het Zorgpad Pacemakerimplantatie. Mijn naam is Tineke Ottens en ik ben teamleider van de afdeling hartfunctie/KNF en vaatlab. in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. In ons ziekenhuis zijn we actief op het gebied van Zorgpaden. Waar het Wilhelmina Ziekenhuis van oudsher bekend.

05-04-2016 Lees verder